Saturday, May 16, 2015

Vivix (melambatkan penuaan pada tahap selular level)

Assalamualaikum.. hai semua.. kali nie saya nak kongsikan tentang satu supplement shaklee yang insyallah dengan izin Allah boleh melambatkan penuaan di peringkat sel..

Kandungan dalam vivix adalah kaya dengan polifenol dan reveratoral.
Fungsi Vivix:-




Jadi mari kita berkenalan dengan VIVIX.. Di dalam vivix terdapat 4 jenis tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan yang merupakan ramuan semulajadi, iaitu:-

1. Polygonum Cuspidatum..
  • Tumbuhan ini dikenali sebagai KNOTWEED JEPUN, iaitu tumbuhan yang berasal dari Asia, yang juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah.
  • Tumbuhan ini adalah sumber yang unggul  Resveratrol, yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.
  • Dalam Resveratoral ini dapat membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.
  • Ianya digunakan sebgai ubat di China dan Jepun lebih 100tahun untuk merawat uban.
2. Muscadine Grape


  • Ianya adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom iaitu 20 kromosom.
  • Dimana anggur ini menyediakan ;. banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh.
  • Saiz anggur ini adalah sebesar bola golf.
  • Kerana pertumbuhan alam sekitarnya yang unik, cahaya matahari yang kuat ia mengandungi banyak polifenol dan reveratoral.
  • Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai didalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria.
3. Elderberri Eropah



  • Merupakan salah satu rawatan tradisional orang Eropah.
  • Tumbuhan ini boleh mengubati simpton flu, terutama sekali influenza B.
  • Tumbuhan ini mengandungi flavonoids, yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, dengan itu ia dapat mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria.
  • Ianya juga sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin yang memberi kesan anti-radang.
  • Ia juga dapat mengurangkan simpton seperti sakit otot, atau demma yang  berkaitan dengan selesema dan inflenza.
  • Tumbuhan ini bukan sahaja kaya dnegan antioxidant,tetapi juga kaya dengan vitamin A,B, C dan nutrient seperti asid, amino asid, carotenoid,tannin dan rutin.
  • Tumbuhan ini juga dapat merendahkan tahap kolestrol dan juga menghalang oksidasi kolestrol LDL.
  • Selain itu, ia mampu memberi perlindungan terhadap penyakit jantung termasuk srtrok, dan serangan sakit jantung.
  • Ia juga dapat mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.
4. Purple Carrot Extracts



1) Lobak ungu ini mengandungi Polyphenols Anthocyanins dimana ia sangat berkuasa dalam:-Antioxidant
- Anti-inflammatory
- Anti-bacterial agents
- Effectively reduce the blood clotting
  1. Anthocyanins adalah antioksidan utama di dalam karot yang berwarna ungu-kuning dan ungu oren,dan karot ungu -kuning mengandungi kapasiti antioksidan tertinggi diikuti oleh karot ungu -oren.
  2. Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak di dalam semua jenis karot.
  3. Ianya dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang dikaitkan dnegan pengambilan kopi.
  4. Selain itu ia juga mempamerkan kesan pada saluran darah, platelet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.
  5. Merupakan sumber terbaik vitamin A, dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids,phenolics,polyacetylenes,isocoumarins dan sesquiterpenes.
4 Mekanisma utama dalam penuaan sel.

1. Kemusnahan sel


- Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA.
- Serangan - serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu 'typo' (kesilapan dari asal) yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.
- Disebabkan kemusnahan DNA ini lah dimana kita akan mendapat penyakit seperti kanser.

Ramuan VIVIX melindungi dan memperbaiki sellular DNA

2. Aktiviti pengawalan genetik berkurang



- Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular.
- Didalam satu penemuan utama,ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan VIVIX:-
mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

Kesan positif terhadap pengawalan genetik selepas pengambilan vivix

3. Penghasilan Tenaga di Peringkat Sel Berkurang


- Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan.
- Apabila kecekapan mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun.
- Disebbakan terjadilah penyakit seperti arthritis dan lain-lain.
Ramuan VIVIX menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.

4. Pengumpulan AGE protein


Warna hijau itu adalh AGE protein
- Penimbunan berlebihan AGE (advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakkan         tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.
- Disebabkan pengumpulan AGE protein ini terlalu banyak ia akan membantu untuk ada kolestrol tinggi, daibetes dan lain-lain.

Ramuan VIVIX adalah 10X lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur "muscadine") untuk melambatkan pembentukan protein AGE.

VIVIX- PENYELESAIAN HEBAT, FORMULA YANG EKSLUSIF, KEPUTUSAN YANG 
             MENAKJUBKAN
  1. Memberi kesan positif kepada mekanisma utama penuaan selular
  2. menghalang radang dan tindak balas Tekanan Biologi ke arah sel.
  3. Merencatkan pertumbuhan Tumor/Kanser.
  4. Mengurangkan risiko Penyakit Kardiovaskular
  5. Mungurangkan komplikasi Diabetes.
  6. Menyokong kesihatan sendi
  7. Membantu penyakit Alzheimer.
  8. Meningkatkan kadar Metabolisme.
  9. Meningkatkan kesihatan mata.
  10. Menyokong kesihatan secara keseluruhan.
Cara Pengambilan Vivix Shaklee.  

- Nak makan senang je. Kawan kawan simpan vivix dalam peti sejuk bahagian chiller untuk jaga khasiatnya.
- Rasa dia sedap. Ala ala ribena sikit. Oklah. Makan ikut sukatan tau.
  1. Goncang botol sebelum minum supaya jus vivix rata
  2. Makan satu sudu teh / kecil setiap hari
  3. Ambil vivix selepas makan ya 
  4. Amalkan minum 3 liter sehari bersamaan 2 botol besar.
Siapa Yang Sesuai Makan Vivix Shaklee?

- Secara umumnya semua orang yang nak jaga kesihatan boleh makan vivix. Dibawah ni adalah golongan yang sangat sesuai makan. 
  1. Nak awet muda dan maintain ayu
  2. Anda yang suka menjaga kesihatan
  3. Pesakit diabetes atau kencing manis
  4. Penghidap sakit jantung
  5. Saudara mara yang terkena serangan stroke / angin ahmar
  6. Menghidap kanser / barah
  7. Ada masalah kesuburan. Terutama bagi lelaki. Makan set kesuburan lelaki Shaklee
  8. Ada masalah sakit sendi
  9. Pesakit SLE dan Autoimmune
  10. Sangat bagus untuk siapa yang nak berhenti merokok.
Berapa Lama Sebotol Vivix Boleh Bertahan?
  1. Sebotol boleh tahan 2 bulan kalu ikut sukatan yang diberikan..
  2. 2 bulan tu kalu makan sendiri  bukan berkongsi..
Siapa Yang Tak Sesuai Makan Vivix Shaklee?
  • Ada juga yang tak digalakkan makan vivix Shaklee ni. Siapa ya?
    1. Ibu mengandung. Vivix memang elok untuk kesuburan. Tapi lepas sah hamil je terus berhenti makan. Sifat antioksidannya boleh sebabkan keguguran
    2. Ibu menyusu. Rasa vivix akan mengubah rasa susu ibu. Anak anda akan hilang selera minum susu anda. Jadi hati hati ya.
    3. Mereka dibawah usia 18 tahun. Jangan bagi anak2 anda minum ya
    4. Ibu sedang berpantang. Lebih sesuai makan set pantang shaklee lengkap dengan zat dan khasiat.
Testimoni Pengguna Vivix 

Testimoni seorang brother yang tegar menghisap rokok, dengan izin Allah dia da tak hisap rokok selepas mengamalkan VIVIX.





Dibawah ni, terdapat 4 testimoni selepas mengamalkan VIVIX.






Kesimpulannya, semua yang berlaku pada kita semuanya Allah sudah tentukan.. yang penting kita kene usaha dan berdoa..untuk tingkatkan lagi kesihatan kita dan terus berusaha untuk menyembuhkan penyakit kita.. insyallah..

Hubungi saya Siti Ruqaiyah untuk nasihat/consultation dan pembelian +60147380367 (Call/Whatsapp)
  


MENARIK DI BLOG SAYA:
- DIARI SITI RUQAIYAH 313
- NUTRISI UNTUK IBU

Friday, May 8, 2015

Talk tentang Nutrisi semasa mengandung dan selepas bersalin (sabtu, 9 Mei 2015 di Pinnacle Sunway)

Talk tentang Nutrisi semasa mengandung dan selepas bersalin (sabtu, 9 Mei 2015 di Pinnacle Ssunway)

Assalamualaikum..
Hai semua..Hari ni saya nak ajak semua kawan-kawan untuk turun beramai-ramai ke home office shaklee pada esok hari untuk mendengar talk tentang semasa mengandung dan selepas bersalin. Yang bestnya esok, sebelum talk ade pemeriksaan kesihatan.. Jadi, bagi kowang yang tak pernah check kesihatan tu boleh la check esok.. Talk nie start pukul 11-12.30 tengah ahri.. satu jam setengah je.. pemeriksaan kesihatan tu, sebelum talk bermula.. Jadi kepada yang nak cek kesihtan tu boleh la datang awal..

Home office shaklee nie, tempatnya di bangunan Pinnacle Sunway, berhampiran dengan sunway pyramid (masuk ikut pintu gerbang sunway result hotel). 

Bangunan Pinnacle Sunway

Kalau search guna apps Waze atau Goggle Maps, search "PINNACLE SUNWAY”.
Boleh juga masukkan koordinat Shaklee HQ : Latitude 3.06971 , Longitude 101.60960 pada sebarang GPS yang anda gunakan.

Home office shaklee ni memang selesa.. Tempatnya pun besar.. Siap ada tempat santai lagi..

Tempat santai-santai dan ruang lepak

Pastu kalu kowang yang ada anak boleh je bawak sekali sebab kat sini ade taman permainan.. Nak bawak semua ahli keluarga pun boleh sebab masuk percuma..

nie taman permainan di home office shaklee.. selesa dan selamat..

Jadi, tu je la yang saya nak bagi tau.. Jangan lepaskan peluang nie, sebab ilmu nie sangat penting untuk kite mengetahui bagaimana cara hidup dan pemakanan kita semasa mengandung dan selepas bersalin. Bagi yang pertama kali mengandung sangat-sangat la dialu-alukan.. terima kasih.:-)


 Laman Web Rasmi Shakelee Malaysia

Set Pantang Dan Penyusuan Shaklee

Assalamualaikum..

Insyallah hari nie saya ingin memperkenalkan set berpantang dan penyusuan Shaklee.. Tapi sebelum tu saya ingin memberi sedikit penerangan yang diterangkan oleh Dr. Zubaidi di dalam blognya tentang ibu yang di dalam pantang..

INI ADALAH PENERANGAN DR. ZUBAIDI UNTUK IBU YANG BERPANTANG

Pemilihan makanan selepas melahirkan anak atau semasa pantang adalah suatu aspek kesihatan yang amat penting kerana ia:-

  • memainkan peranan penting untuk mengembalikan semua tahap keseimbangan hormone,mineral dan lemak yang penting (Essential fatty acid) yang telah digunakan semasa hamil dan ketika proses melahirkan anak.


Ibu yang dalam pantang memerlukan tambahan tenaga sebanyak 500cal yang harus datang dari makanan yang ibu makan.
= bermakna ibu memerlukan 2000 hingga 2500 kalori sehari.

Tetapi kebanyakkan ibu yang dalam pantang tidak mendapat nutrisi yang cukup disebabkan beberapa faktor antaranya:-

  • tak cukup tidur sebab berjaga malam menyusukan baby.
  • kadang-kadang ibu tiada selera makan disebabkan tubuh ibu yang masih lemah.

Kesan Buruk bagi ibu dan bayi yang tidak mendapat nutrisi yang cukup antaranya:-


  1. Tahap zink yang rendah dalam darah semasa dalam tempoh berpantang akan menyebabkan ibu mudah mengalami "post- natal depression" ( meroyan ).
  2. Jika ibu kekurangan kalsium dan magnesium , ia akan menyebabkan otot rahim mengecut lagi dan menyebabkan pendarahan yang banyak selepas proses kelahiran.
  3. Keperluan zat besi dan Vitamin B sangat penting untuk pembentukan sel darah merah.
  4. Hal ini kerana, semasa proses kelahiran banyak darah keluar dan perlu digantikan.
  5. Zat  besi dan vitamin B sangat diperlukan dengan jumlah yang banyak bagi membentuk sel darah merah yang baru.

Jadi, bagi ibu-ibu yang baru melahirkan anak memerlukan supplement yang cukup untuk meningkatkan kesihatan tubuh ibu semula.

Pada kebiasaannya doktor-doktor akan menasihatkan ibu-ibu untuk mengamalkan pemakanan sihat seperti:-

  • mengambil makanan yang berunsurkan protein seperti daging, susu, ikan , kekacang, sayur-sayuran, cereal dan keju.

Sumber dari blog Dr. Zubaidi. KLIK SINI
/http://drzubaidi.com/blog/set-bersalin-shaklee-kupasan-dari-aspek-perubatan/

Jadi bagi saya, supplement set berpantang Shaklee sudah cukup untuk menampung nutrisi-nutrisi untuk dibekalkan oleh ibu..
Ada 8 supplement dalam Set Bersalin Shaklee, ibu-ibu boleh pilih nak ambil semua, atau ambil beberapa sahaja. Di sini saya lampirkan beberapa set yang ibu boleh pilih mengikut bajet ibu-ibu sendiri..
Didalam Set Bersalin Shaklee dibahagikan 4 pakej iaitu:-

  1. Set Premium Untuk Kekal Ramping Dan Kejayaan Penyusuan Susu Ibu Secara Ekslusif.
  2. Set Asas Rawatan Dalaman
  3. Set Extra (Rawatan = Penyusuan)
  4. Set Bajet Bersalin Shaklee
1) Set Bersalin Shaklee - Set Premium Untuk Kekal Ramping Dan Kejayaan Penyusuan Susu Ibu Secara Ekslusif

Adalah satu kombinasi Set Bersalin Shaklee - Set Extra yang ditambah dengan dua supplement yang sangat efektif bagi menurunkan berat badan dengan cara sihat dan selamat serta tanpa menjejaskan penyusuan susu ibu, di smaping memenuhi keperluan  perawatan dalaman yang optimum bagi ibu-ibu selepas bersalin.

Set ini terdiri daripada 8 supplement iaitu:

  • Vita-lea
  • Esp (Energizing Soy Protein)
  • Sustained Release Vita C 500 mg (Vita C)
  • Ostematrix
  • B Complex
  • Zinc Complex
  • Alfafa Complex
  • Lechitin

Mengapa Ibu Berjaya Memilih Set Bersalin Premium


  1. HALAL - Bahan halal digunakan untuk semua produk Shaklee. JAKIM dan Badan Halal Amerika telah mengakui kehalalan produk ini. 
  2. ASLI - 100% Bahan semulajadi dan asli saja digunakan. Tiada bahan kimia.
  3. CEPAT - Boleh digunakan seawal 2jam selepas bersalin. Tak macam produk jamu yang perlukan 2 minggu
  4. MUDAH -Ibu yang menyusukan badan boleh makan set bersalin shaklee walaupun anak sedang demam kuning / jaundice
  5. SELESA - Ibu bersalin pembedahan dan normal boleh makan terus produk Shaklee.
  6. PANTAS - Luka pembedahan semasa bersalin sembuh lebih laju.
  7. PRAKTIKAL - Membanyakkan susu ibu untuk simanja. Dengan syarat ibu tahu prinsip supply and demand
  8. CERGAS - Badan rasa lebih bertenaga
  9. CANTIK - Bagus untuk kesihatan kulit, gigi dan tulang.

2) Set Bersalin Shaklee - Set Asas Rawatan Dalaman



Adalah satu kombinasi produk shaklee yang saling melengkapi bagi memenuhi keperluan perawatan dalaman yang optimum bagi ibu-ibu selepas bersalin.
Set Bersalin Shaklee Asas Rawatan dalaman terdiri daripada 5 produk suplement iaitu:- 

  1. Vita-lea
  2. Sustained Release Vita C 500 mg (Vita C)
  3. Ostematrix
  4. B Complex
  5. Zinc Complex
3) Set Extra (Rawatan = Penyusuan)



Adalah set asas yang ditambah 2 supplemen yang sangat baik dalam membantu dan menyokong keperluan Nutrisi Ibu Yang Menyusu, disamping memenuhi keperluan perawatan dalaman yang optimumbagi ibu-ibu selepas bersalin

Set Bersalin Shaklee - Set Extra Milk  mengandungi 7 produk supplemen Shaklee iaitu 

  1. Vita-lea
  2. Esp (Energizing Soy Protein)
  3. Sustained Release Vita C 500 mg (Vita C)
  4. Ostematrix
  5. B Complex
  6. Zinc Complex
  7. Alfafa Complex

FUNGSI-FUNGSI SETIAP SUPPLEMENT SHAKLEE DI DALAM SET BERSALIN SHAKLEE

1. Fungsi Vita-lea Dalam Set Bersalin Shaklee

  • Sangat penting dalam pemakanan kerana ia terlibat dalam penghantaran oksigen dalam darah jadi sangat penting dan dapat mmembantu ibu sentiasa bertenaga selepas bersalin.
  • Ibu yang menyusukan bayi memerlukan 25-27mg zat besi sehari untuk mengelakkan ibu daripada rasa penat, sukar bernafas dan serangan jangkitan kuman.
  • Dalam Vita-lea ni mengandungi 18mg bersama 23 vitamin dan mineral yang diperlukan oleh ibu berpantang.
  • Mengandungi zat besi yang penting untuk mengekalkan HB dalam darah untuk pastikan ibu kekal cergas.
  • Dapat topup kekurangan nutrisi ibu dalam pantang yang terpaksa berpantang makan sesetengah makanan berkhasiat.
2. Fungsi ESP Dalam Set Bersalin Shaklee.
  • Membantu ibu bertenaga sepanjang pantang
  • Membantu ibu segar walaupun berjaga sepanjang malam.
  • Mengawal rasa lapar ibu dalam pantang
  • Merangsang penghasilan susu yang banyak dan pekat
  • Merawat luka dalaman dan luaran, termasuk luka pembedahan ibu bersalin
  • Membantu mendapatkan semula kulit yang anjal dan berseri
  • ESP mengandungi protein rendah lemak dari sumber Non GMO  (genetically modified organism) dan mengandungi kesemua amino asid. Ia tidak mengandungi kolestrol dan sesuai untuk ibu yang dalam pantang.
  • Dapat merangsang pertumbuhan fizikal dan mental, dan secara langsung menyebabkan bayi akan cepat membesar dan cerdik.
3. Fungsi Zinc Complex Dalam Set Bersalin Shaklee


  • Zinc merupakan zat yang penting dalam pemakanan.- Terlibat dalam proses metabolism terutama dalam pembentukan dalam sel-sel yang telah rosak semasa kehamilan dan proses kelahiran.
  • Membantu mengembalikan tenaga akibat kelesuan yang kronik semasa pantang.
  • Membentuk kolagen bagi menyembuhkan luka luaran dan dalaman dengan lebih cepat.
  • Merawat luka pembedahan bagi ibu yang ceaser.
  • Mengelakkan rambut gugur semasa berpantang.
4. Fungsi Ostematrix Dalam Set Bersalin Shaklee



  • Melembutkan najis untuk mengelak daripada sembelit
  • Dapat menghalang pembentukan darah beku pada saluran darah ketika ibu banyak baring dan tidak aktif semasa pantang
  • mengurangkan lenguh dan sakit pinggang ibu berpantang
  • Membantu merangsang penghasilan susu
  • Mempercepatkan pengecutan otot rahim untuk kembali ke saiz asal
  • Ibu yang menyusukan bayi memerlukan 1000 hingga 1500mg kalsium dalam sehari dan pengambilan ESP dan ostematrix sudah cukup melengkapkan bekalan kalsium ibu.
  • Membantu semula penghasilan darah yang banyak hilang semasa ibu bersalin
5. Fungsi Sustained Release Vita c Dalam Set Bersalin Shaklee



  • Merangsang penghasilan kolagen yang membantu baik pulih kulit dan luka.
  • Ibu yang tidak cukup vitamin c akan rasa:-
  1. mudah penat
  2. menjadi cepat marah
  3. mudah mendapat penyakit meroyan.
  4. sendi dan otot akan menjadi sakit
  5. mudah mendapat lebam jika terlanggar dinding atau meja.
  6. gusi mudah berdarah dan jangkitan pada gusi
  7. rambut akan jatuh berguguran dan kulit menjadi kering
  8. mudah jatuh sakit kerana daya tahan tidak kuat.
  • mengelak kelenjar susu dari terluka,seterusnya mengelak susu dari drop akibat kecederaan kelenjar susu.
  • meningkatkan sistem imun ibu yang berpantang
  • membantu menghasilkan kulit cantik berseri
6. Fungsi B Complex Dalam Set Bersalin Shaklee


  • Merangsang penghasilan hormon serotonin
  • hormon serotonin dikenali sebagai hormon gembira
  • Hormon gembira ini penting untuk memastikan
  • ibu kekal ceria supayah susu menjadi meriah dan banyak
  • mengelak daripada meroyan

7. Fungsi Alfafa Dalam Set Bersalin Shaklee


  • Membantu ibu melawas, seterusnya mengelakkan ibu daripada sembelit
  • Bertindak seperti Kacip Fatimah untuk merapatkan Miss V
  • Mengurangkan bacaan kuning/jaundis
  • Mengurangkan keputihan selepas habis darah nifas
  • Merangsang penghasilan susu dan juga dikenali sebagai milkbooster.
  • membuang toksin dalam badan dan menjadikan badan lebih bertenaga atau nama lain Detox
  • Kenapa badan perlu detox? - kehadiran toksin yang berlebihan di dalam badan akan menyebabkan masalah kesihatan jika dibiarkan kerana kesukaran badan menyerap nutrien dari makanan dan supplement.

8. Fungsi Lechitin Dalam Set Bersalin Shaklee


  • Memecahkan lemak di dalam badan.
  • Membantu menguatkan memori ibu dalam pantang yang cepat lupa
  • Membantu develop memori baby menyusu
  • Mengatasi masalah bengkak susu ibu yang menyusukan bayi
Kesimpulannya Set Bersalin Shaklee diakui dapat memenuhi keperluan para ibu  berpantang bagi tujuan pemulihan dalaman yang optimum selepas bersalin. Selain itu set bersalin ini Shaklee ini juga adalah Set Bersalin yang menjimatkan bagi ibu-ibu kerana ia bukan sahaja digunakan pada waktu pantang, tetapi ia juga boleh digunakan semasa hamil da diteruskan selepas berpantang. ini bermakna kegunaannya tidak terhad semasa berpantang sahaja. Set yang boleh digunakan sepanjang masa adalah sangat berbaloi untuk wang dan juga kesihatan ibu-ibu semua.


Hubungi saya Siti Ruqaiyah untuk nasihat/consultation dan pembelian +60147380367 (Call/Whatsapp)
  


MENARIK DI BLOG SAYA:
- DIARI SITI RUQAIYAH 313
- NUTRISI UNTUK IBU


Monday, May 4, 2015

Sijil Halal Shaklee 2015

Assalamualaikum...

  1. Masih ada yang tertanya, produk Shaklee ni halal ke?
  2. Jadi, bagi yang bertanya dan bagi yang rasa masih was-was lagi,disini saya lampirkan bersama sijil halal terkini dan pihak Shaklee sangat menghormati penggunanya yang muslim kerana saban tahun, Shaklee akan memperbaharui sijil halalnya bagi menghilangkan perasaan gusar pengguna muslim di Malaysia ini...
  3. Senarai lambang halal antarabangsa yang diakui oleh JAKIM..



Sunday, May 3, 2015

Pengenalan tentang Shaklee



Assalamualaikum.. hari nie saya nak buat pengenalan tentang supplement shaklee. Di blog Sitiruqaiyah313 saya ada cerita macam mana saya boleh nak makan supplement shaklee nie kan.. ha, di blog ni saya akan cerita kenapa saya boleh nak makan supplement nie.. insyallah..

First sekali, saya nak buat sikit pengenalan tentang pengasas shaklee nie..
- Pengasas shaklee = Dr. Forrest C. Shaklee
- Tahun tubuh        = Tahun 1956 pada umur 61 tahun
- Pekerjaan yang shaklee buat = chiropractor
                                                 = pencipta
                                                 = penulis
                                                 = personaliti radio
- Falsafah shaklee = "Better you Better World"


SUPLLEMENT SHAKLEE

  1. Memberikan kehidupan yang lebih sihat untuk semua orang dan kehidupan yang lebih baik untuk sesiapa sahaja.
  2.  Merupakan produk semula jadi tanpa bahan kimia dan diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan yang ditanam oleh shaklee sendiri.
  3.  Setiap produk yang masuk ke dalam setiap botol Shaklee direka untuk meningkatkan    kesihatan, berfungsi tanpa kompromi dan mesra alam.

Shaklee Semulajadi selamat, terbukti berkesan.

- tiga perkara yang benar tentang shaklee

1)  sentiasa selamat
  • Menjamin keselamatan tanpa syarat.
  • Mulakan dengan alam semula jadi.
  • Saintis shaklee mencari di seluruh dunia untuk mendapakan sumber bahan-bahan semula jadi yang terbaik.                
  • Menjalankan lebih 350 ujian keatas setiap ramuan botani yang baru untuk logam berat, racun serangga, atau beratus-ratus bahan cemar berbahaya yang lain.
                  Bahan - bahan yang TIADA didalam senarai Shaklee
-       TIADA Parabens
-       TIADA Triclosan
-       TIADA Phthalates
-       TIADA Natrium LAURYL SULFAT (SLS)
-       TIADA 1,4-dioxane
-       TIADA Propylene Glikol
-       TIADA Sebatian Pembersihan organic yang meruap (VOC)
-       TIADA Asid hidroklorik
-       TIADA Ammonia
-       TIADA Natrium Hidroksida
-       TIADA Pewarna
-       TIADA MSG
-       TIADA Lemak trans
-       TIADA Klorin Bleach
-       TIADA pemanis tiruan
-       TIADA bahan yang diharamkan
-       TIADA petroleum sulingan
-       TIADA tinta toksik

2) Sentiasa berfungsi
  •  Lebih 100 kertas kerja santifik, 90 daripada mereka yang diterbitkan dalam jurnal ulasan, yang membuktikan keberkesanan produk Shaklee.
  •  Dalam berjuta – juta orang sebenar yang telah hidup lebih sihat, kehidupan yang lebih produktif kerana Shaklee.
3) Sentiasa mesra alam
  • Dr. Forrest C. Shaklee menubuhkan syarikat ini berdasarkan pada prinsip Hidup Berharmoni Dengan Alam Semula Jadi.
  • 88 juta = bilangan paun pelepasan gas rumha hijau dihapuskan dengan Get Clean Starter Kit.
  •  10.2 juta = bilangan paun sisa pembungkusan dikeluarkan daripada tapak pelupusan dengan Get Clean Starter Kit.
  • 1 juta = bilangan pokok yang ditanam melalui kempen “ A Million Trees, A Million Dreams” , dengan Nobel Keamanan 2004 Nobel Laureate Dr Wangari Maathai.
Supplement Shaklee lulus “ujian air”
  • Ujian air digunakan untuk mematikan penyerapan produk nutrisi. 
  • Cara ujian air dilakukan seperti gambar rajah di bawah dengan mengambil mana-mana pil dan juga supplement Shaklee dan diletakkan di dalam segelas air.               

Shaklee vita - lea dan obimin



  • Jika pil itu mengambil masa lebih lama untuk larut di dalam air, terdapat keberangkalian yang sangat tinggi bahawa badan tidak akan dapat memecahkan produk-produk tersebut dan menyerapnya ke dalam darah.
  • Jika pil atenatif tidak hancur di dalam tubuh ianya akan mengakibatkan pelbagai masalah kesihatan  antaranya batu dalam hempedu. Pil vitamin itu akan bersalut dengan lemak dan membentuk batu hempedu.

Tuesday, April 21, 2015

Set Shakele Lengkap Untuk Ibu Mengandung / Hamil

Set Shaklee lengkap untuk ibu mengandung / hamil

Assalamualaikum. pada hari ini saya ingin berkongsi tentang makanan tambahan yang saya amalkan di waktu kehamilan.

Selain mengamalkan beberapa makanan sunnah & supplement seperti entry saya yang lepas, saya juga mengamalkan makanan tambahan (supplement) Set Ibu Hamil Shaklee untuk membantu menambahkan dan melengkapkan khasiat yang diperlukan untuk ibu dan bayi dalam kandungan saya sepanjang tempoh kehamilan. Semenjak mengamalkannya saya rasa bertenaga dan tidak lesu lagi. Saya juga mampu untuk berpuasa di waktu hamil. Ianya juga sesuai untuk ibu hamil yang bekerja mencari rezeki mahupun ibu hamil yang menjadi suri rumah.

Set Shakelee lengkap untuk ibu mengandung / hamil

1) Ostematrix (Calcium & Magnesium)

Ostematrix (Calcium & Magnesium)
Kalsium adalah di antara komposisi mineral yang tinggi dalam susu ibu. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh.
Ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.
Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu berkurangan ketika period.


2) Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)

Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)
Vitalea merupakan multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral.
Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi. Jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.


3) Sustained Release Vita-C

Vita-C
Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.
Membantu Penyerapan Iron – kalau tak cukup Vitamin C, makan Iron  dalam kuantiti yang banyak pun, badan tak dapat menyerapnya.


4) B-Complex

B-Complex
Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.


5) OmegaGuard (EPA & DHA)

OmegaGuard (EPA & DHA)
DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak.
DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA.

Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.

Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan adalah kunci utama kepada :
  • Perkembangan otak dan minda bayi yang sempurna
  • Perkembangan bayi yang sihat
  • Pencegahan baby dari mendapat jaundice.
Perkembangan Otak Bayi
Perkembangan Otak Bayi dalam kandungan amat memerlukan nutrisi ibu yang baik
Keberkesanan Set Mengandung Shaklee dalam menangani dan membantu mengatasi masalah lazim Ibu Hamil terbukti melallui pelbagai sharing dan perkongsian dari ibu-ibu Hamil yang telah menggunakannya.
Salah satunya ada;ah sharing berikut di mana ibu yang anemia ini berjaya mengatasi maslah Anemia semasa Hamil dengan ikhtiar Shaklee.



6) Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)

Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)
Protein merupakan komposisi utama dalam susu ibu. Protein adalah makanan sel dan ianya berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.
Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu, protein membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
ESP memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.



Cadangan & Bagaimana untuk ibu-ibu hamil mendapatkan set makanan Shakelee seperti saya?

Di sini saya sertakan senarai harga dan cadangan pemakanan set makanan tambahan Shakelee untuk ibu hamil.


Harga Runcit
Untuk Kehamilan Trimester pertama

Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)
120 tablets (sehari satu tablet - habis 4bulan)
RM  94.08
Sustained Release Vita-C
180 tablets (sehari satu tablet - habis 6bulan)
RM  98.05
B-Complex - RM56.98
120 tablets (sehari satu tablet - habis 4bulan)
RM  56.98
Ostematrix (Calcium & Magnesium)
120 tablets (sehari 4 tablet - habis 1bulan)
RM  64.66
TOTAL
RM 313.77


Untuk Kehamilan Trimester ke-2 dan ke-3 (terakhir), set Trimester pertama ditambah dengan:

OmegaGuard (EPA & DHA)
90 capsules (sehari satu capsule - habis 3bulan)
RM 144.16
Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)
850g (habis 3-4bulan)
RM 159.00
TOTAL
RM 303.16


TOTAL SET LENGKAP TRIMESTER 1, 2 & 3
RM 616.93





"Sekiranya puan tidak mempunyai budget yang mencukupi, kami akan mencadangkan set minimum yang sesuai dengan budget puan. Insya Allah, diskaun pun boleh diberikan mengikut item pembelian".



Hubungi saya Siti Ruqaiyah untuk nasihat/consultation dan pembelian +60147380367 (Call/Whatsapp)
  


MENARIK DI BLOG SAYA:
- DIARI SITI RUQAIYAH 313
- NUTRISI UNTUK IBU